Ukraina cer uz Indijas atbalstu miera sarunās ar Putinu

Konfliktu zonas
Sargs.lv/Politico
Zelenskis un Modi
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdienas vakarā Ņujorkā tikās ar Indijas premjerministru Narendru Modi, lai pārrunātu iespējamās miera sarunas. Ukrainas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, starptautiskajam medijam "Politico" atklāja, ka Indija ir Kijivas galvenā cerība sasniegt pieņemamu miera līgumu, kas neparedzētu Ukrainas teritorijas atdošanu Krievijai.

Neskatoties uz to, ka Modi vasarā kritizēja par draudzīgo attieksmi pret Putinu, kopš tā laika Ukraina arvien vairāk uzskata Indiju par iespējamu starpnieku. Indija ir saglabājusi neitrālu pozīciju attiecībā uz karu un iestājusies par suverenitātes un teritoriālās integritātes ievērošanu.

"Indija ir uzticams partneris Ukrainai, un mēs vēlamies redzēt tās iesaisti miera procesa īstenošanā, jo Indija var mainīt notikumu gaitu," uzsvēra Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvis Heorhijs Tukhijs (Heorhii Tykhyi).

Jaunākajos izteikumos Indijas ārlietu ministrs S. Džaišankars apstiprināja, ka Indija ir gatava uzņemt miera sarunas, kurās piedalītos arī Krievija. Kijiva cer, ka Indija nākotnē iesaistīsies miera procesa īstenošanā un palīdzēs sasniegt izdevīgu vienošanos.

Dalies ar šo ziņu