Zemessardze piedalās informatīvajā pasākumā "Esi zinošs, esi drošs!"

Latvijā
Sargs.lv

Piektdien, 13. septembrī, Siguldā, Svētku laukumā no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 notiks pasākums bērniem, jauniešiem un ikvienam interesentam “Esi zinošs, esi drošs!”, lai turpinātu izglītot sabiedrību par dažādām krīzēm un veicinātu krīžu gatavības kultūru sabiedrībā. Interesentiem būs iespēja piedalīties ar drošību saistītās aktivitātēs, ko rīkos dažādas iestādes un uzņēmumi, tostarp arī Zemessardze.

Zemessardzes 27. kājnieku bataljons izrādīs zemessarga ekipējumu, ieročus, pastāstīs par dienesta iespējām Zemessardzē un to, kā ikviens var iesaistīties valsts aizsardzībā, demonstrēs 72 stundu krājumu saturu, kā arī aicinās jauniešus un pieaugušos uz izzinošu lekciju par kiberriskiem.

Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljona Sprādzienbīstamo priekšmetu iznīcināšanas rota stāstīs par rīcību sprādzienbīstamu priekšmetu atrašanas gadījumā un demonstrēs neitralizētos priekšmetus, kas vairs nav bīstami.

Krīzes gatavības attīstīšana sākas ar katra indivīda personīgo iesaisti, iniciatīvu un atbildību, tāpēc iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties un papildināt savas zināšanas un prasmes. Katra iedzīvotāja gatavībai ir nozīmīga loma valsts aizsardzībā, jo valsts aizsardzība ir mūsu visu kopīga atbildība.

Dodoties uz pasākumu, iedzīvotāji aicināti arī iepazīties ar materiāliem portāla “Sargs.lv” sadaļā “72 stundas”.

Pasākumu jau septīto reizi rīko Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Ziemeļu iecirknis sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību. Pasākums ir īpašs ar veidu, kādā skolu jaunatnei tiek aktualizēti ar drošību saistīties jautājumi, kuru izpratne ir svarīga arī pieaugušajiem.

Dalies ar šo ziņu