Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīri piedalās mācībās Austrijā

Militārās mācības
Sargs.lv
Haubice
Foto: Sauszemes spēku Mehanizētā kājnieku brigāde

No 12. augusta līdz 6. septembrim  Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīri piedalās Austrijas bruņoto spēku organizētajās lauka taktiskajās un kaujas šaušanas mācībās. Mācības notiek Austrijas pilsētā Allentsteigā.

Mācību laikā Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Artilērijas diviziona karavīri tiks integrēti Austrijas bruņoto spēku bataljonā, lai veiktu kaujas šaušanu ar pašgājējartilērijas sistēmas M109A5Oe haubicēm, sniedzot netiešo uguns atbalstu baterijas, bataljona un brigādes līmenī. Mācībās tiks pilnveidota starptautiskā sadarbība un savietojamība.

“Mums ir ļoti svarīga mūsu ilggadēja Latvijas – Austrijas savstarpējā militārā sadarbība. Šīs mācības sniedz lielisku iespēju uzturēt netiešās uguns atbalsta apkalpju praktiskās iemaņas, kā arī pilnveidot starptautisko sadarbība starp Latvijas un Austrijas bruņoto spēku artilērijas vienībām,” uzsver Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Oskars Kudlis.

Jau ziņots, ka 2017. gada aprīlī tika parakstīts divpusējs līgums starp Latvijas un Austrijas Aizsardzības ministrijām par “M109A5Oe” tipa pašgājējhaubiču sistēmu iegādi, tai skaitā uguns vadības un apmācības platformu iegādi. Pašgājējhaubiču sistēmu iegāde bija nozīmīgs Nacionālo bruņoto spēku artilērijas papildinājums, kas ļāvis stiprināt valsts aizsardzības spējas.

Dalies ar šo ziņu